Задържаха шефката на Агенция Митници и заместникa ѝ при операция на ДАНС

  • 03 април 2024 г.
  • 322 разглеждания
  • Източник: Агенция Фокус
Задържаха шефката на Агенция Митници и заместникa ѝ при операция на ДАНС

Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София и страната, потвърдиха от ДАНС за БНТ.
   
    По непотвърдена официална операция са задържани директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която разполагаме, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС. Банкова също е бивш служител на ДАНС.
   
    Според служители на Агенция "Митници" другият заместник на Банкова - Георги Александров е на работното си място.
   
    Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.
   
    Според източници на медията от дома на Петя Банкова в кв. "Сухата река" е иззет договор за кредит на съпруга ѝ на стойност 12 хиляди лева, научи ПСН. В момента се извършва претърсване в дома на заместник - директора на Агенция Митници Людмил Маринов.
   
    Очаква се от кабинета ѝ в Агенцията, Банкова да бъде отведена в сградата КПКОНИ, където да бъде разпитана.
   
    Според информацията, операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е бивш митничар.
   
    Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково, според неофициалната информация.

Оставете коментар

 

anti robot anti robot anti robot anti robot

Последни новини

от info.Mitnica.com